Prikbord


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verjaardag in de maand december:

 

Juliëtte: zij werd op 10 december 6 jaar!

 

Wij wensten jou heel veel plezier op jouw verjaardag toe.

 

                            

 

 

 

De kleuters mogen voorlopig met hun ouders/verzorgers via de hoofdingang van de school naar binnen.

Naast de deur van de klas mogen de kinderen hun jassen aan de kapstok hangen en hun gymtas onder in de “bak” zetten.

De rugtas komt in de blauwe manden in de gang. Graag de bekers/doppers eruit halen en op de dienbladen zetten op het aanrecht. Links de bekers/doppers voor bij het fruit eten en rechts mag de beker/dopper voor de lunch worden neergezet.

 

Welkom op school:

Wij heten Sofie van harte welkom op school. Ze gaat een paar keer proefdraaien en na de kerstvakantie mag ze op 7 januari 2019 officieel starten.

In februari wordt Sofie 4 jaar.

Sofie is een dochter van Peter & Iris en een zus van Jurre, ze wonen aan de Prof. Dr. G. v.d. Molenstraat in Baflo.

We hopen dat je het fijn zult vinden bij ons in de groep, Sofie!

 

Invaljuffen:

Juf Tineke & juf Willemiek

Op maandag  staat juf Tineke voor de groep en op de dinsdag juf Willemiek.

Heel veel plezier met de kinderen/collega’s & ouders tijdens mijn afwezigheid.

 

Thema: week 50 & 51: Kerst

Zie linkerkolom(thema’s) op de website

 

Kerstfeest in Viskenij:

Op woensdag 19 december a.s. gaan we met de groepen 1, 2 & 3 naar Viskenij. Samen met de bewoners gaan we hier het kerstfeest vieren d.m.v. zang, verhaal vertellen etc. Wij, maar zeker de bewoners, vinden dit altijd een prachtig feest!

 

Kerstviering:

Op donderdagavond 20 december a.s. gaan we het Kerstfeest vieren met alle leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden in de Immanuelkerk, Heerestraat 30 om 19.00 uur.

Thema: “Een Koning is geboren”.

Na afloop van de dienst gaan we samen naar het Concordiaplein waar we een beker warme chocolademelk zullen drinken, genieten van de warmte van de vuurkorven en dan luisteren we naar Kerstliederen die de Chr. muziekvereniging Excelsior voor ons gaan spelen.

 

Kleur, vorm & cijfer van de week:

Alle kleuren zijn voorbijgekomen in de afgelopen weken en natuurlijk gaan we ze herhalen, evenzo met de vormen en cijfers!

 

Tegenstelling:

 

Letter van de week:

De letter week 50 is de k(Kerstfeest) en de lettertas wordt gevuld met 5 voorwerpen welke beginnen met de letter door Niels.

In week 51 neemt Hedzer de lettertas mee naar huis. Hij mag deze vullen met voorwerpen die beginnen met de letter l(Licht).

 

Flip de Beer:

Flip gaat van donderdag 13 t/m zondag 16 december logeren bij Jaimy.

Hierna gaat Flip ook even van de kerstvakantie genieten.

Veel plezier Jaimy!

 

Fruit:

Coop Verstraete gaat ons voortaan op woensdag sponsoren met fruit.

In de laatste nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat we graag van de pakjes af willen. We willen graag bijdragen aan een milieubewuster leven.

De kinderen hebben immers allemaal tijdens de 1e schooldag een dopper ontvangen welke thuis gevuld mag worden met drinken voor bij het fruit eten.

Voor tijdens de lunch worden er ook heel veel pakjes van thuis meegenomen. Misschien wilt u de kinderen het drinken meegeven in een beker(aub met naam erop). Er zijn kinderen die echt niet weten welke beker van hem of haar is en af en toe blijft er iets op het dienblad staan omdat de beker zogenaamd van niemand is, dit vind ik voor het kind erg vervelend). Vooralsnog schaf geen nieuwe beker aan, want…………………(wordt vervolgd).

Gymnastiek:

Op woensdagochtend gaan we gymmen met groot materiaal in een prachtig groot gymlokaal. Willen jullie de gymtassen aan de kinderen meegeven(als ze al niet op school zijn) met hierin dus een t-shirt, korte broek en gymschoenen?

Zelfredzaamheid:

Heel graag thuis blijven oefenen met het zelf aan – en uitkleden van de kinderen.  Stimuleer de kinderen hierbij. Ze zijn dan ook best trots als ze zelf hun kleren(jas, sokken, broek, shirt en schoenen) aan kunnen trekken. Natuurlijk willen wij de kinderen hierbij helpen, geen probleem als het een lastige knoop of schoenen betreft. Juist op woensdag(gymdag) thuis gemakkelijke kleding laten aantrekken. Bedankt alvast!

 

 

5 gelijke dagen model:

De kleuters van groep 1 gaan op maandag, dinsdag, woensdag & donderdag naar school. Groep 1 is op vrijdag vrij. De kinderen van groep 2 gaan ook op de vrijdag naar school.

U mag uw zoon/dochter(groep 2) zelf op vrijdag naar gym brengen. Ze krijgen gym van de vakleerkracht meester Gerko. Juf Sandra haalt ze weer op van gym en zij volgen samen met de kinderen van groep 3(groep 4 schuift later ook aan) hun programma.

De kinderen van groep 3 schuiven om 12.00 uur gezellig bij ons in de klas aan en we gaan gezamenlijk de meegebrachte lunch nuttigen. Hierna hebben de kinderen even gelegenheid om te spelen, waarna we nog het middagprogramma draaien van plm. 12.45 uur tot 14.00 uur. Wij gaan dan o.a. bezig met de Vreedzame School & Muziek. Groep 3 zal ook hun eigen taak nog gaan uitvoeren.

Geeft u de kinderen voor ’s ochtends fruit & drinken mee en voor tussen de middag brood en drinken?

 

Vreedzame School:

We zijn nu bezig met blok 3: We hebben oor voor elkaar

Iedere dinsdagmiddag doen we hiervan een les.

 

Boekenpret:

Met ingang van maandag 17 september j.l. hebben we weer een collectie boeken van Biblionet ontvangen.

De kleuters hebben zelf een boek uitgezocht en mee naar huis genomen.

Voorlezen aan kinderen is heel erg belangrijk. Het is ook nog eens heel erg gezellig om samen een boek te lezen, plaatjes te bekijken, interactie te hebben met je kind, vragen stellen van b.v. wat denk je waar zal het boek over gaan, hoe zou het aflopen  etc.

Elke maandag mag de tas weer mee naar school en mogen de kinderen een nieuw boek uitzoeken om vervolgens weer mee te nemen naar huis.