Toetsen

Elke kern wordt afgesloten met een individuele leestoets. Hierbij moet een leerling binnen een minuut zoveel mogelijk woorden lezen.
Klik op de link hieronder om de normering per kern te bekijken.

Veilig en vlot normering

Herfstsignalering
Na kern 3 wordt de herfstsignalering afgenomen. Dit houdt in dat alle leerlingen uitgebreid getoetst worden om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van hoe een kind er voor staat.

Belangrijk:
Een ‘voldoende’ score kan helaas niet worden geïnterpreteerd als een score die aangeeft dat een kind goed op niveau zit. Dit heeft te maken met een oude normering. Feit is dat leerlingen die gedurende het hele jaar voldoende scoren op de toetsen van Veilig Leren lezen, niet het gewenste AVI-niveau behalen en onvoldoende scoren op de Drie Minuten Toets van Cito.

Wanneer een kind één keer een voldoende scoort is er nog niet zo veel aan de hand. Gebeurt dit twee of meerdere keren achter elkaar dan is dat een teken dat een kind meer oefening nodig heeft om zich de nieuwe letters en woorden eigen te maken. Kortom, er zal dan meer gelezen moeten worden, ook thuis.

Thuis oefenen met lezen kan ook door middel van memory spelen. Op de website staat bij elke kern nu een link die verwijst naar dit spelletje.
Ook staat bij elke kern een link naar de site van Zwijsen waar tips staan voor spelletjes/leesactiviteiten die je thuis kunt doen met je kind zonder dat er meteen een leesboekje of woordenlijst aan te pas komt.
Voorlezen is ook nog steeds heel zinvol en bevordert het leesplezier enorm!