Prikbord

 

 

 

 

Inmiddels hebben we de herfstvakantie alweer twee weken achter ons en is de Sint alweer aangekomen. Dat houdt de kinderen van groep 3 best bezig. Nu we steeds meer letters kennen kunnen we ook d een eigen verlanglijstje maken.

In de afgelopen weken leerden we neus, buik, oog,doos, poes, zeep en ijs.

Lezen gaat goed in groep 3. We doen zoveel mogelijk wisselende opdrachten. Het klikklakboekje, het ringboekje, de letterzetter, letterspelletjes behorend bij de kern waaraan we werken en natuurlijk gewoon een leuk of grappig verhaaltje lezen!

Met rekenen splitsen we nu getallen tot en met tien en zijn we begonnen met de bussommen. Ook halve en hele uren op de klok staan op het programma.

We kennen nu al een hele rij schrijfletters. Iedereen doet heel erg zijn best om de tiende sticker te verdienen, want dan mag je natuurlijk schrijven met de gouden pen! Ook oefenen we het schrijven in ons dicteeschrift.

Volgende week is ons laatste zonnetje van de week aan de beurt. De kinderen hebben erg van de ik-tas genoten. Het is heel leuk om te zien hoe ze kunnen vertellen over hun eigen spulletjes van thuis. Ook was het bijzonder voor ze als alle klasgenoten vertellen wat ze zo leuk aan je vinden of waar je goed in bent. Dat leverde schattige taferelen op. Zo leren ze ook elkaar beter kennen en  vertrouwen.

 

 

Het zou fijn zijn als u wat plastic zakken mee kunt geven naar school. De komende tijd zullen we vast knutsels, werkbladen en misschien wel cadeautjes mee naar huis moeten nemen. Alvast hartelijk dank!

 

___________________________________________________________________________________________

 

 

 

Deze week ronden we Kern 1 af van Veilig Leren Lezen. We kennen nu al de letters:i,k,m,aa,n,r,oo,s,v,p en e.

 

Met rekenen zijn we begonnen met het huisje van 10.

En we hebben een lied geleerd over de verliefde harten die samen 10 zijn. Op die manier hebben we geleerd wat splitsen is. (verdelen in groepjes).

Ook oefenen we met snel tellen. Zie je een groepje van vijf? Dan kun je sneller tellen!

Het schrijven gaat steeds beter! Er worden steeds meer stickers verdiend, en bij 10 stickers mag je schrijven met de gouden pen!

Vergeet u niet om het formulier weer mee te geven dat gaat over de privacywetgeving?

 

—————————————————————————————————————-

De herfst hangt in de lucht en daarom hebben we deze week gekeken naar een filmpje over spinnen nadat er onverwacht een enorme zwarte spin in onze klas was komen wonen..Spannend maar ook heel leerzaam.

We kennen inmiddels nieuwe woordjes en de schrijfletters: m,r,v,s,i en oo.

Ik wil graag beginnen met het lezen met ouders van 8.30- 9.00u en dan wel op dinsdag en donderdagochtend. Wilt u het volgende week even aangeven als u bereid bent mee te lezen met de kinderen?

______________________________________________________________

Na een lange vakantie met veel zon zijn we weer begonnen.
Er is voor de kinderen veel om aan te wennen , maar ze doen het fantastisch!
Inmiddels leerden we de woorden ik, maan en roos en hebben we twee nieuwe schrijfletters geleerd: de m en de r.

Voor alle duidelijkheid nog even wat info over de gymlessen:
De kinderen van groep drie hebben op maandagmiddag(13.00u) en vrijdagochtend (8.30u) les van onze vakleerkracht meester Gerko.We hebben toch besloten dat de gymtassen gewoon op school blijven. Dan zult u op vrijdagochtend de gymtas even uit de bak onder kapstok moeten halen vóór u uw kind naar de gymzaal brengt. We hopen daarmee te voorkomen dat kinderen hun gymkleding vergeten en niet mee mogen gymmen.
Juf Jannie wil toch liever op woensdag kleutergym geven dus hoeven de kinderen van groep 3 op de woensdagmiddag niet met groep 1 en 2 mee te gymmen.

Volgende week (week 38) beginnen we met het Zonnetje van de Week.
Daarin staat één kind centraal , die die week op maandag ook de ik-tas meekrijgt.Op woensdag mag het kind de tas weer meenemen met daarin wat spulletjes aan de hand waarvan kinderen iets over zichzelf mogen vertellen. De spulletjes moeten in de tas passen. U kunt denken aan foto’s, een lievelingsknuffel, een favoriet boek, iets waar het kind blij van wordt etc…

Deze week zijn Maud en Eva de hulpjes, volgende week Lotte en Freerk.
Als u iets wilt vragen, kom gerust langs!